lørdag 23. januar 2016



Nedenforstående var riktig i Turks and Caicos. Etter å ha seilt i Bahamas noen uker, ville vi på ingen måte vært uten Explorer-kartene. Det ville vært enormt begrensende.




Explorer Chartbook

Vi har latt oss fortelle av medseilere, (og har jo også sett i reklame) at i Bahamas må man ganske enkelt bare ha Explorer - kart i papir. Man får ikke de samme detaljene med plotter. 

OK, så kjøpte vi Explorer Chartbook for Bahamas på nett og klarte å få kartene sendt til St.Thomas.
Men da vi begynte å bruke dem i Turks and Caicos, var de egentlig ganske skuffende. For vi opplever det omvendt. Vi får flere detaljer og flere dybdepunkter på plotteren. Det finnes en del annen bra informasjon i disse kartbøkene også, riktignok, men vi hadde jo kjøpt Cruising Guide fra før, og der finnes jo det samme.
Vi har Navionics kart på plotteren. Der finnes også mesteparten av de anbefalte rutene i grunt farvann som vises i Explorer-kartene. Det sies vel at Navionics-kartene ikke er 100% riktige overalt, men alle som publiserer kart tar forbehold, og skriver at man ikke må navigere på grunnlag av disse alene.

Har man Cruising Guide og bra plotterkart, ser det ut til at Explorer-kart er en unødvendig utgift. OBS, se under!




Bildene er kanskje ikke tydelige nok, men Navionics gir flere dybdepunkter enn Explorer. Verdifullt i grunne farvann, selv om man ikke kan stole 100% på dem.


Oppdatering feb 2016:

Når vi har vært en stund i selve Bahamas, så finner vi at erfaringen fra Turks and Caicos ikke stemmer lenger. Vi ser at det er mange steder og ankringsplasser som hadde vært litt vel spennede å våge seg inn i uten Explorer - kartene. Explorer gir anbefalte ruter inn til grunne områder med bra dybdedata. Nå er vi glade for at vi har dem :).




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar