søndag 12. oktober 2014


"Skrot og dårlige installasjoner"

Under denne tittelen har jeg lyst til å reflektere litt over diverse utstyr som ikke har holdt mål om bord. Og erfaringer med eget arbeid som ikke har vært bra nok.
Det selges enormt med båtutstyr, noe av det er dessverre ikke bra. På den annen side er det jo også mest bra saker, men det bærer litt langt av sted å skulle kommentere alt som virker. Dessverre.




Denne dekkskontakten kan se proff ut, og den virket å være OK under installering for kabler fra solcellepanelene. Den ble installert delvis under biminien, og altså ikke på det mest værutsatte stedet. Det ble lagt ekstra tetningsmasse i toppen og rundt bunnpakning. 

Likevel irret det skikkelig inne i disse kontaktene, og jeg vil overhodet ikke anbefale dem utendørs på båt. Irringen skaper fort høy motstand og brannfare. I tillegg til at f.eks, som hos oss, at solcellepanelene ikke leverer strøm.

I tillegg har jeg endelig lært at det ikke nytter å bruke annet enn fortinnet kabel til utstyr som ligger utsatt til. Og dersom kabelen først er irret, er det umulig å få loddetinn til å sitte. For øvrig er det messing inne i dekkskontakten, som nok vil irre uansett hvilken kabel som brukes. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar